pondělí 7. července 2014

Punk Impact na Kladně

04.04. 2008, Hans

Takový normální páteční vodpoledne to bylo. Na parkovišti před Divadelním klubem se již před pár dny, jako touhle dobou rok co rok usadili komedianti a za doprovodu pecek ala Michal David, či Sagi roztáčeli řetězák.
Ani Laděk nelenil a roztočil pípu, leč v klubu krom nás ani noha, ale než přijede Mykey a začnem pakovat krámy, tak to chce aspoň jedno urvat. No víc se ani nestihlo. Cemr se vytáhl s prkenicí, kterou ušili snad z ksichtu Micka Jaggera, no krokodýl to rozhodně nebyl, což nás na chvíli vyvedlo z rovnováhy, ale zaplacíno je, krámy v autě, tak nasedat ty vole a prej na upřímky na Kladno.
Jako navigátor byl zvolen Pták, neboť Cemrovi po nezdaru, kdy onehdá navigoval do Lhůty k Hnisákovi, nebyla dána důvěra. Tak prej na Hlinsko a tam zastávka na benzince. Nějak mám radši když se jede přes Lezník. Ale tak sme to vydrželi do Hlinska teda a tam zakoupily flaškovýho Vy-Rychtáře. No jo, to hned povokřání. A tak nám to pěkně ubíhá, Pták s Mykeyem vedou své oblíbené dialogy kde věta "Tak to seš debil!" je pojinty nosná nejvíce a pak se to stalo... zastav! Potřebuju chcát! Čoveče každá mince má dvě strany a tak jak se něco do těla dovnitř leje, musí se taky něco vylejt ven. To se halt nedá nic dělat. No nějak mě to pak trápilo celou cestu. Nejvíc mě vytrápila Praha, tam nebylo kde zastavit, možná mi aj kecali šmejdi, ale úplnej vočistec to byl. A to se mi ještě Čech tlemil, že sem průtokáč! No já si snad koupím takovej ten ekologickej hajzlík, jak maj zahrádkáři, aby nemuseli chodit na gbelík a pak to lejt pod angrešt a budu ho mít v autě místo sedačky. To by byla věc! Kuci já se příště polepšim. No tak jako sme tak nějak projeli Prahou, zatímco já jsem bezmocně kroutil nohama a úpěl, kucí vzpomínali na to jak sme tehdá po Vltavě pluli a pak už Pták navigoval na Kladno. Při západu slunce jsme vzpomenuli socialistických próz, neb se nám vokázala scenérie, kterou vystihuje název dílka Rudá záře nad Kladnem. A esi to zapadající slunce koukalo na nás, tak zase mohlo vidět rudý ksichty na cestě.
Trochu se nám popletla v Kladně, kurňa pardon, na Kladně cesta, ale huž sme tam u toho klubu, Mykey zaparkuje a dem se dovnitř číhnout copa že to tam je. "Dej si to auto támhle a nic v něm nenechávejte, nebo vo to přídete. Tady ste na Kladně!" Bylo nám na uvítanou poskytnuto pár informací. Tak sme si to teda natahali dovnitř, vočíhli to tam a hned co se dohodlo, že teda už někdo začne hrát a pak my, byl nejvyšší čas vochutnat nějakej kelímek na baru. A čoveče měli tam fotbálek. Hej a vono je to fakt voceloví město. Byl celej ze železa, aj pajďuláci byly kovový a když sme to pak tloukli, cinkalo to jako takový ty pitomí činýlky na gumičku na prst, se kterejma nás na základce vo hudebce trýznili. No ale vono je to praktický, vono železo aspoň nikdo nevokouše a tak to vydrží. No zahájili to Vyčůrat a spát, a pak sme se šli rychtovat. Bylo trochu vypitý, ale popachtovali sme se s tim a až na to že sem přerval strunu se to vcelku sypalo. Sjelo se to rychle, páč po nás šel Wajgl a spěchali na druhý den na šichtu. Tak sme pak dopili co bylo, rozloučili se s Čechovými kamarády, kteří se přišli podívat a jako krysy když vopouštěj loď se trousili do auta. A prej na upřímky (to říká Mykey) zasejc do Poličky. No, Cemr to zadřel hned, já po benzince někde u Kolína, Čech se prej držel ještě potom celý pivo a Pták s Mykeyem to vydrželi při smyslech až do Poličky. A sme doma. Zájezd byl veselej, židlí po nás nikdo nehodil, jen lidu moc nebylo, páč prej ten den byla v kulturáku ještě konkurence, ale klubík to byl hezkej, leč sem v něm aj občas bloudil, ale každá voda nakonec steče dolů. Zdravíme Ďuďu z kapely Wajgl a ještě jednou díky za pozvání. Tak a je to. Konec.
Bylo by to hezký... jenže druhý den večer volá Čech, že nemá pozoun... snažíme se poskládat kde byl viděn naposled. Na baru ho nezastavil, na benzince prej taky ne, do Poličky snad prej dorazil a tak je to špatný čoveče. Doufejme že se najde, případný nálezce bude odměněn a jestli ho někdo čmajznul tak aby mu mráz prdel roztrhal! ...a nebo že by měl Vítek Cachů pravdu?
...a von ji fakt měl. Čoveče, dnes (v pondělí) volali z Kladna, že se jim tam v klubu válí pozoun. Tak to nakonec přeci dobře dopadlo. A ponaučení pro příště pro Čecha: Nepi si! ...aspoň ne tolik:)

Žádné komentáře:

Okomentovat