pondělí 7. července 2014

Turnovský Majáles

06.05. 2005, Mykey

Rok se s rokem sešel a naše kapela opět vyrazila na turnovský majáles...
Nejdříve bylo ovšem nutno vyřešit problém, jak naskládat do Škody Favorit 136L tyto položky: 4 rockery, 1 rockerku, 2 komba, 3 kytary a Cemrovu krosnu! Podařilo se a ségra mohla jako řidič výpravy předvést svůj nesporný talent.
Majáles pořádají druháci ze zdejší Šperkárny, letos však byla organizace, Matýskem řečeno, chaotistická až chaosivní. Po vyčerpávající cestě jsme chtěli svlažit hrdla svijanským mokem, leč k dostání byl pouze v lahvové podobě. Na pódiu se zrovna snažila partička až příliš připomínající fiXu. Nevadí. Další skupina zase dávala vzpomenout oblíbený Výsměch?. To už začínalo být trochu nepříjemné. Ale na druhou stranu nutno přiznat, že bubeník měl hezký župan. Poté přišla ta pravá chvíle pro umělecký soubor z Poličky, v určitých kruzích známý jako Skřípot krovů. Problém s téměř neexistující bicí soupravou velmi pobavil Ptáka, nejspíš bude o turnovském koncertě vyprávět ještě svým vnoučatům. Taktéž basový aparátek měl místy drtivý dopad na naši produkci. Čecha trošku potrápila prasklá struna a zatoulané trsátko, všemu navzdory však pohodil svými dreadlocky a koval na kytaru libé tóny. Jako zamlada! Cemr vypadal, že je těžce nad věcí a Hans se nejspíš zase ksichtil, možná došlo i na metalový pózy. A já? Se střídavými úspěchy jsem se snažil předstírat, že zpívám. A lidi pařili a mlátili hlavama vo pódium, ani si nestačili všimnout, že došlo pivo. I přes tento handicap jsme úspěšně dospěli ke konci vystoupení. Byl jsem zvědavej, co předvedou Papričky ryvajvl. No, musím uznat, že kluci hráli pěkně. Škoda, že stihli zapět pouze šest či sedm songů, neboť byli ukončeni nekompromisní slečnou pořadatelkou.
A co teď? Spát se moc nechtělo a do rána daleko. Kdosi dostal nápad zajít ještě někam na pár drinků. Cestou proběhl mezi účastníky zájezdu souboj za použití laserových mečů. I Obi-Wan Kenobi by se od nás mohl učit techniku boje! Nakonec jsme zapluli do podniku připomínajícího poličskou Černou díru (pouze lokací, nikoli interiérem). Neprodleně jsme však osvěžovnu opustili, už přesně nevím proč, ale možná tam bylo příliš nedýchatelno. Hmm, asi jo! Teď už mohla situaci zachránit jedině restaurace V Zatáčce a tak se i stalo. To nejlepší nás však teprve čekalo - nocleh u Čecha na privátě. Vpravdě nevšední zážitek v útulném hnízdečku lásky. Noéoéoéoé, nebuď hned naštvanej, Honzíku.
Při zpáteční cestě jsme se zajeli podívat na hrad Trosky, takže i na kulturu nakonec došlo. Příští rok se v Turnově objevíme leda jako diváci. Je pravděpodobné, že poličskou scénu bude zastupovat Bionafta, jestli si to Jonda prosadí. Ahojjjjjjjjj.

Žádné komentáře:

Okomentovat