pondělí 7. července 2014

El Diablo

03.05. 2006, CZ

Sobotnímu koncertu v Hradci Královej předcházela páteční skoro celovečerní diskuse, jestli ject jedním nebo dvěma autama. Nakonec všechno dopadlo nejlíp jak mohlo, takže se celá kapela spolu s Hansovou slečnou (a Míšovou sestrou) Pavlínou a mou slečnou Džejn naskládala do Mykeyho Fávoše a Ptákovic Nevady a vyrazili jsme směr Hradec.
Cesta probíhala bez problémů, ale hnedka na prvním kruháči v Hradcu posádka Nevady (kterou tvořili Pták, Hans a Cemr) úplně blbě odbočila, neboť Hans úplně blbě navigoval, zdá se. Víte, Jeník je čas od času pěknej zmatlík - jako ostatně občas každej - a tak kluci blouznili dobrou čtvrthodinku centrem Hradce, než jsme se všichni šťastně setkali před El-diablem.
nepojmenován
El-diablo - jak se můžete přesvědčit na fotografiích v sekci "fotky" - je outulnej klubík s výzdobou stěn, řešenou grafáčema s tématikou ďáblíků, čertíků a všelijakejch jinejch bubáků. Hned u vstupu doplňuje pocit brány pekel červený světlo, který tam je umístěný a zvukařskej pult zavřenej v kovový kleci je taky vostrej.
Atmosféru pekla potom výborně doplňuje desítka Staráč za dvě pětky. To víte, my kucí z Vysočiny jsme nikdá neholdovali velkoměstskejm cenám. No nic, ve finále jsme si jich stejně pár dali (a pan Cemr taky jednoho tajtrlíka - údajně kvůli správné funkci střevní peristaltiky).
Spolu s námi dorazila do klubu i hradecká banda Nátěrová hmota a o chvíli pozdějš taky němečtí Shoemakers, který obsadili stůl hned vedle nás. Během chvíle jim dones nějakej maník pět krabic s picama. To od nich ovšem nebylo ani trochu hezký, jak se začli hned ládovat, protože hlavně ta ananasová strašně pěkně vonjěla a já měl hlad. A Džejn taky. A vůbec...
Popůjčovali jsme si komba a bicí, tak nějak se naladili, dali si pívo a čekali jsme, že tak třeba za čtvrt hoďky půjdem hrát - to bylo asi půl devátej. Jenže ve tři čtvrtě přišel Hans s tím, že organizátoři čekaj, až přijde víc lidí (a je teda fakt, že návštěvníků tam bylo žalostně málo, nicméně během večera se tenhle stav už nijak zásadně nezměnil) a že se začne až v deset! Tak nevim, ale asi máme na tyhle chaotický začátky nějaký štěstí nebo co.
nepojmenován
Dali jsme pěnivce a stolní fotbálek. Exceloval při něm zejména Pták, kterej je, jak jsme zjistili, specialista na vejškové kopy. Obul se do toho tak vehementně, že ohrozil prudce vystřeleným míčem návštěvníky klubu, sedící u stolu dobrý tři metry od fotbálku. Ale dobrý, nikomu nic neteklo.
Tak po dalším pívu jsme konečně spustili a myslím, že to snad nebylo kdovíjak špatný, ale lidi se teda vůbec nehejbali. Pozdějš se ale ukázalo, že to nebylo špatnou kvalitou našeho vystoupení, ale atmosférou celýho večera. Pták s Cemrem odfrčeli hnedka po koncertě dom, my ostatní jsme ještě poseděli, popili a poslechli Nátěrovku a pár kousků od sytých Shoemakers. Obě skvadry hrály moc moc dobře, pěkně jsem si pomlaskával, ale lidi stále nepařili. Asi to tam tak funguje, no. Jako poslední kapelka hráli ještě Gauneři z Plzně. Chtěl jsem si sice poslechnout aspoň Řidiče tramvají, ale usoudili jsme nakonec, že než dojedem domu, tak už takhle bude mrtě hodin, takže jsme vyrazili.
nepojmenován
Večír to byl povedenej, vo tom žádná, aji bigbít to byl...akorát jsem měl místama pocit, že na Peklo je tam trochu zima...ale zase lepší než bejt celej ukoptěnej.
Takže paráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat